Autógáz blog | CNG & LPG

Hírek és érdekességek az autógáz világából.

Friss topikok

Autógáz bulvár- 1. rész

2009.02.25. 14:13 Gázautós

 

Ha valaki azt hiszi, hogy az autógáz csak egy 1200-es Ladába való, gondolkozzon el. Először üsse be a mobile.de-t találjon ki egy autótípust, amit gyártottak benzinmotorral és keressen gázüzeműeket. Utána olvassa el ezt az írást.

Gondolom sokan ismerik és szeretik a BBC autós műsorát a Top Geart. A témában talán a legjobb műsort állítólag 350 millió ember nézi világszerte. A műsorvezetők pedig viccesek, és még talán Gyulai Balázsénál is jobb a stílusuk. Richard Hammond például nem PdTDi-vel, HDI-vel, JTD-vel, vagy CRDi-vel jár, hanem gázzal.

Ezt mondja: "Az autó gázüzeművé alakítása drága, bonyolult és veszélyes. Nos, hát... ez nem igaz. Ez nem egy újkeletű dolog. A skandinávok évek óta gázos buszokkal járnak, és ha Japánban jársz szinte biztos, hogy egy LPG-s taxival jutsz el a papírfalú hotelbe.

Elhiheted, gázzal járni nem csak azt jelenti, hogy 37 penny egy liter üzemanyag, ez környezetkímélőbb, mint a benzin. Biztonságos is; számos szakember állítja, hogy a gáztartály jobban bírja a gyűrődést, mint a hagyományos benzintank.

Hogy honnan tudom? Nem régen nekem is keresnem kellett egy családi autót. Szóval egy 11 éves Range Rover Vogue SE-t vásároltam mindennel felszerelve, épphogy 4.000-ért. Érdekes autó - nagy, bonyolult, és drága a fenntartása. De mennyit kellene üzemanyagra költenem?

Nos, az autó leírásában benne volt az LPG rendszer, így megvettem.

A 3,9 literes V8-as motor egy csoda; bámulatos hangja van, és egy kisebb hadsereget is elszállítana. Gázzal is ugyanezt tudja -a költségek töredékéért- a teljesítménykülönbséget sem lehet érezni, és ugyanúgy bömböl is. És nem csak öreg 4x4-esekbe, vagy sokat fogyasztó autókba éri meg. Egy átlagos családi autó is évi 20.000 mérföldes futásteljesítménnyel 800 £-tal többet hagy a zsebében a tulajdonosnak ha gázzal hajtja."

A cikket a Boost LPG angolokat gázautózásra ösztönző oldaltól vettük át.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia celeb hammond autógáz autógáz európában

A bejegyzés trackback címe:

https://autogaz.blog.hu/api/trackback/id/tr94965234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása