Autógáz blog | CNG & LPG

Hírek és érdekességek az autógáz világából.

Friss topikok

360-nal hasít a leggyorsabb gázautó.

2010.03.22. 11:35 Mho

Új világrekordot állított fel a Hohenester Sport. Megépítették a leggyorsabb biogázzal hajtott autót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jürgen Hohenester új világrekordot állított fel a biogázzal hajtott autók között.

Az autóversenyző és tuningspecialista 364,6 km/órával száguldott a cége által épített HS 650 Audi A4 Quattróval, mintegy 20 km/órával felülmúlva az 1984-ben egy Bugattival felállított tempót. A Németországban a papenburgi oválpályán elért rekordot a Guinness hitelesítette.

A teszten használt Audi, egy korábbi modell, amelyet régóta finomítgat a cég, tavaly még csak 330 km/óránál tartottak. Motorja 3,0 literes duplaturbós, 800 lóerős maximális teljesítményre képes, de egyelőre csak 700-ig engedik.

A biogáz amellett, hogy jóval kevésbé szennyező, mint hagyományos üzemanyagok, nagyobb kompressziót is elvisel, 120-140-es oktánszámú benzinnek felel meg. A rekordban azonban szerepe volt a karosszéria aerodinamikai módosításainak is, csökkentették a hűtőnyílást, borítás került a felnikre stb.


A cikk megjelent a vezess.hu oldalon, ide kattintva elérheti.

Szólj hozzá!

Címkék: sport audi németország quattro 360 a4 biogáz autógáz lpg hohenester

A bejegyzés trackback címe:

https://autogaz.blog.hu/api/trackback/id/tr151858895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása